Inspiratie voor een heerlijke vakantie naar Faro!

Faro is erg makkelijk met het vliegtuig te bereiken, en erg snel en eenvoudig boek je een goedkope vlucht naar Faro. De stad heeft veel bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te zien. Ook is het leuk om af en toe op pad te gaan buiten de stad en de Algarve te verkennen. Hieronder vind je inspiratie voor een heerlijke vakantie naar Faro!

Loop door het oude centrum

Als je naar Faro op vakantie gaat, is het zeker de moeite waard om het oude centrum ‘Cidade Velha’ te bezoeken. In het oude centrum zie je veel Moorse kenmerken die de Moren vroeger hebben achtergelaten. Het oude centrum is bijvoorbeeld omringd met middeleeuwse stadsmuren die de Moren hebben gebouwd. Verder kun je er de typische witte huizen met kleine ramen bekijken, die aan smalle straatjes zijn gebouwd. Als je door de straten blijft lopen, kom je uiteindelijk uit bij het grote stadsplein waar zich de kathedraal bevindt. Vooral als je van cultuur houd, is het zeker een aanrader om de oude binnenstad te bezoeken!

Bezoek het natuurgebied Ria Formosa

Bezoek het natuurgebied Ria Formosa

Een van de mooiste en bekendste natuurgebieden van de Algarve is het natuurgebied Ria Formosa. Dit natuurgebied is maar liefst 60 kilometer lang en ligt precies tussen de steden Faro en Tavira. Het natuurgebied is een grote lagune dat bestaat uit vele (schier)eilanden, zandbanken, stranden, duinen en prachtige natuur. In deze lagune bevinden zich vele bijzondere vogelsoorten en daarom is het natuurgebied ook erg geliefd onder vogelaars en fotografen. Zeker een aanrader voor als je van de natuur houdt en graag een bijzondere plek wilt zien!

Ontdek de Algarve met een huurauto

De Algarve heeft nog veel meer te bieden dan de stad Faro. De Algarve heeft prachtige plekken waar je kunt genieten van zon, zee en strand! Als je in Faro verblijft is het zeker een aanrader om een huurauto te huren en een aantal dagen op pad te gaan buiten de stad. Bezoek bijvoorbeeld Lagos en zijn mooie stranden, grotten en centrum. Of ga naar Sagres en geniet van het uitzicht over de Middellandse Zee en de Atlantische Oceaan. Genoeg opties voor een onvergetelijke vakantie! Met al deze inspiratie kun jij je alvast goed voorbereiden op een vakantie naar Faro!

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software