Tips voor je eerste vakantie in je eentje

Boek eerst een weekendtrip

Om direct een aantal weken van huis te zijn, kan best een beetje wennen zijn. Plan daarom eerst een weekendje in je up, zodat je kan wennen aan de zelfstandigheid die bij een solotrip komt kijken. Deze trip hoeft heus niet direct in een aantal landen verderop te zijn; ook een stad in Nederland bezoeken in je eentje brengt een hoop zelfstandigheid met zich mee.

Voorbereidingen

Lees je van tevoren goed in, in het land en de plaatsen die jij wil bezoeken. Bekijk of de steden veilig zijn en of je daar bijvoorbeeld als jongedame alleen over straat kan. Hoewel je de solo-reis wellicht op zijn beloop wil laten, raden wij het altijd aan om voor je eerste nacht vast een accommodatie te boeken. Zo kom je niet voor onvoorziene verrassingen te staan en heb je na het reizen naar bestemming een beetje rust.

Bedenk dat je nooit écht alleen bent!

Bedenk dat je nooit écht alleen bent!

Waar jij de knoop hebt doorgehakt om in je eentje je koffer in te pakken en plaats te nemen in het vliegtuig, zullen nog vele andere deze beslissing met jou nemen. Zo ben je dus niet de enige die alleen op vakantie gaat, met eigen zelfstandigheid een nieuwe cultuur gaat ontdekken. Je hoeft dus ook niet alleen te zijn; als je behoefte hebt aan contact of je even niet lekker voelt in je eentje, kan je bijvoorbeeld een hostel opzoeken en daar contact met andere solo-reizigers maken! Waarschijnlijk vinden zij het net zo leuk als jij om een dagje in contact te staan met een ander!

Alternatieven backpacken

Heb je behoefte om jezelf te ontdekken tijdens een reis in je eentje maar vind je het rondreizen of backpacken toch een beetje te spannend? Er zijn een hoop alternatieven welke je kan uitvoeren, zodat je toch een langere tijd in het buitenland kan verblijven. Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij verschillende hostels in Zuid-Europa, of met jouw eigen bedrijf afspreken dat je een tijdje remote gaat werken vanuit bijvoorbeeld Frankrijk of Portugal. Zeg nou eerlijk, een tijdje werken in Spanje of Italië spreekt toch iedereen aan?

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software