Wat zijn de mooiste bestemmingen voor een single naar Turkije?

Turkije is één van de meest fascinerende reisbestemmingen voor toeristen uit Europa. Het kan putten uit een rijke cultuur en geschiedenis, een betoverend landschap en een hoogstaande culinaire keuken. In deze blog "Wat zijn de mooiste bestemmingen voor een single vakantie naar Turkije?" enkele tips die het overwegen waard zijn om je vakantiedagen als backpacker door te brengen. Turkije is ook een populaire vakantiebestemming voor Russen en mensen uit het Midden-Oosten. Single reizigers en backpackers komen in de strandsteden ruimschoots aan hun trekken. Hieronder vind je enkele aanbevolen bestemmingen waar jij je als soloreiziger veilig voelt en je daarover geen zorgen over hoeft te maken. Goedkope kamers, gastvriendelijke jeugdherbergen of kleine motels, bruisende strandbars en goed georganiseerd openbaar vervoer maken het plaatje compleet. Eenpersoonskamers kan je overal vinden.

Tip 1: Istanbul als metropool

Het is onwaarschijnlijk dat je naar Turkije afreist en niet de smeltkroes Istanbul bezoekt, waar oost en west elkaar ontmoeten. Istanbul is een metropool die plus minus veertien miljoen inwoners telt. Het belangrijkste deel dat je als soloreiziger interessant vindt, is Sultahnamet. Dit is een historische wijk waar je de Blauwe Moskee en de Hagia Sofia kan bezoeken. In de buurt van de moskeeën zijn er goedkope hostels voor backpackers te vinden tegen een schappelijke prijs per overnachting.

Tip 2: De hutten van Olympos

Het kleine dorpje Olympos is beroemd - tenminste onder hippies en backpackers - voor zijn vrijgevochten sfeer. Accomodaties worden aangeboden in... boomhutten. Jaja, je leest het goed! Hoewel een dozijn boomhutten aanwezig zijn, bestaat het overgrote deel voor overnachtingen in bungalows of eenvoudige hutten. Het is misschien anno 2019 niet meer het hippe dorp zoals dat in het verleden het geval was, maar het is nog steeds een glorieus natuurlijk paradijs. Wees op je hoede: de hutten zijn ruw en heel basic. Verwacht dus geen glamping ervaring.

Tip3: Bodrum, meest glamoureuze badplaats van Turkije

De meest glamoureuze bestemming in Turkije is de mondaine badplaats Bodrum. Deze stad herbergt mooie stranden, witgekalkte huizen en een jachthaven vol privéjachten. De smalle historische straten van Bodrum zijn ook de thuisbasis van enkele wereldbefaamde kledingboetieks. Ook het bruisende nachtleven komt hier na sluitingstijd helemaal tot leven zoals je die ook in Mykonos en Ibiza beleeft.

Tip4: Efeze herbergt een Romeins patrimonium

Als het de eerste keer is dat je aan Turkije een bezoekje brengt, staat de oude site van Efeze waarschijnlijk op je lijst. Het was in een ver verleden ooit een Romeinse stad en is nu één van de meest uitgebreide oude locaties aan de Middellandse Zee. Voor alle duidelijkheid: de naam 'Efeze' verwijst alleen maar naar de archeologische vindplaats zelf in plaats van naar een stad. Het meest dichtstbijzijnde toeristisch stadje is Selcuk. Je kan het Romeins patrimonium ook makkelijk bereiken via het nabijgelegen Izmir of Kusadasi.

Tip 5: Antalya ontvangt toeristen uit alle windhoeken

Antalya is een moderne badplaats en is de toegangspoort voor legioenen toeristen vanuit alle windhoeken. Het heeft een charmant en bruisend oud stadsgedeelte, ook wel Kaleici genaamd. Het is ook de stopplaats van heel wat cruiseschepen. Je vindt in de omgeving verschillende indrukwekkende watervallen. Voor de backpackers is één dag voldoende om de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te bezoeken. Vanuit Antalya kan je wel verschillende dagtochten maken. Aanraders zijn onder meer een bezoek aan het historische Side, oude ruïnes van Perge en Aspendos. Een boottocht maken naar het nabijgelegen Demre/Myre is aan te bevelen. Antalya is eveneens het mekka voor nachtbrakers die tot in de vroege uurtjes een feestje willen bouwen. Russische en Noord-Europese toeristen zijn meestal je danspartners.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software