Wat te doen op vakantie aan het IJsselmeer?

Ga een stuk varen!

Als je aan het IJsselmeer op vakantie bent, is het natuurlijk leuk om een stukje over het meer te varen! Je zult er genoeg plekken vinden om even lekker te gaan varen. Denk bijvoorbeeld aan Makkum, Urk of Muiden. In al deze dorpen kun je eenvoudig je boot te water laten of een boot huren. Huur bijvoorbeeld een fluisterboot, sloep of speedboot. Als je liever niet iets wilt huren is het misschien leuk om een rubberboot aanschaffen. Een rubberbootje is altijd leuk om te hebben en neem je makkelijk overal mee naartoe.

Natuurgebied Makkumerwaarden

Als je een bezoek brengt aan de Friese kant van het IJsselmeer kun je genieten van het natuurgebied Makkumerwaarden. Dit gebied is erg groot van omvang en je vind er veel verschillende soorten flora en fauna. Het gebied is ideaal voor het maken van prachtige wandelingen. Je zult er zeker weten vogelaars tegenkomen die de bijzondere vogels in het gebied aan het spotten zijn. Je kunt er onder andere de roerdomp, de snor, het baardmannetje en de waterral spotten. Zegt dit je niets? Ook voor niet-vogelaars is het gebied prachtig om te bezoeken. Loop langs de rietvelden, moerasgebieden, hooilanden en wilgenbroeken.

Batavialand

Batavialand in de provincie Flevoland kan eigenlijk niet ontbreken op het bezichtigingslijstje op rondreis langs het IJsselmeer. Batavialand is het erfgoedcentrum van de in 1986 toegevoegde provincie Flevoland. Hier kun je in een van de vele musea de geschiedenis van Flevoland ontdekken. Verder kun je erachter komen hoe dijken en polder worden gebouwd. Je komt er alles te weten over hoe de Nederlanders overstromingen voorkomen en zich beschermen tegen het lage zeeniveau. Je vind er verder het oude schip Batavia, waar je alles te weten komt over de overzeese handel en export van vroeger. Batavialand is erg geschikt om te bezoeken met kinderen en mede daarom een ideale plek voor een dagje uit in eigen land!

Volendam

Volendam

Het oude vissersdorp Volendam is een van de bekendste plekken van heel Nederland. Je zult er zeker niet de enige toerist zijn die het dorp bezoekt. Het dorp staat onder andere bekend om zijn klederdracht, de oud-Nederlandse cultuur en natuurlijk ook de haven en het vissen. Je zult er dan waarschijnlijk ook genoeg viskramen vinden waar je de bekende paling kan kopen en eten. Ook kun je jezelf laten fotograferen in authentieke klederdracht. Je vind er genoeg gezellige restaurants en cafeetjes om even lekker een hapje en drankje te doen. Kortom, een leuk authentiek dorp dat zeker de moeite waard is om te bezoeken!

Fietsen

Een fietsvakantie aan het IJsselmeer is ook een goed idee. Vooral tijdens de lente- en zomermaanden is het fietsen langs het water er heerlijk. Fiets een rondje om het IJsselmeer of stippel een route uit langs verschillende authentieke steden zoals Volendam en Urk. Plan wel genoeg dagen in voor een rondje om het IJsselmeer. De route is namelijk minstens 300 kilometer lang en soms heb je te maken met flinke tegenwind, waardoor je niet altijd even snel kan fietsen. De Zuiderzee route loopt langs de buitenkant van Flevoland en is wel 385 kilometer lang. Bij beide routes kun je op verschillende plaatsen starten en je eindigt uiteindelijk in dezelfde plaats! Je merkt het al, rondom het IJsselmeer is er genoeg te doen voor een heerlijke vakantie!

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software