Wat is de beste reistijd voor China?

China is een erg groot land en kent geen gelijklopend klimaat. Hierdoor zijn de ideale reistijden afhankelijk van regio tot regio. Over het algemeen zijn september, oktober, april en mei de ideale maanden om naar China te reizen. Maar in het zuiden van het land of in de omgeving van Tibet is het klimaat iets gematigder en legt het je dus minder beperkingen op.

September tot en met oktoberi

Zeker in de eerste helft van september is het nog een beetje opletten voor late moessonregens, vooral in het zuiden van het land. Maar over het algemeen zijn september en oktober ideale maanden om China te bezoeken. Het is dan nog steeds aangenaam warm en het is net gestopt met regenen. Gedurende deze periode staat het bovendien bol van de feestdagen. Zo viert men op 27 september het Chinees Maanfeest waarbij mooie lampionnen in het straatbeeld verschijnen en de drakendans doorheen de straten trekt. De eerste week van oktober viert men dan weer de Nationale dag van de Volksrepubliek China, waarbij je vooral het feestelijk sfeertje in Peking moet meemaken. Houd er wel rekening mee dat zeker de eerste week van oktober erg druk is met lange wachttijden in de Chinese vliegvelden.

November in het zuiden van het landi

In het noorden wordt het vanaf november echt wel te koud. In het zuiden van het land is het klimaat echter veel gematigder. In de periode tussen november en december zakken de temperaturen er bijna nooit onder de 20°C, terwijl de neerslag beperkt blijft. Het nadeel is echter dat het aantal uren zon drastisch terugloopt. Toch is zeker november echt wel een ideaal moment om door het zuiden van China te trekken. Een extra voordeel is dat je dan ook Singles Day (11 november) van nabij kunt meemaken. Singles Day is in theorie de dag waarop singles in de bloemetjes worden gezet, maar in de praktijk is het er uitgegroeid tot wat we hier Black Friday noemen. Kortom: overal koopjes en shopplezier! Bovendien proberen veel restaurants en hippe tentjes jongeren aan te trekken met karaoke en leuke feestjes. Als single zal je er echt wel vertier vinden!

Aangenaam klimaat in april en mei

In de maanden april en mei trekken veel toeristen naar China. De temperatuur schommelt gedurende deze maanden tussen de 20 en 30 °C, waarbij het in de omgeving van Beijing net iets gematigder is dan in het centraler gelegen Chengdu of het zuidelijkere Guangzhou. Gedurende deze twee maanden valt er bovendien ook weinig neerslag.

Vanaf het laatste kwart van mei kan het echter wel opnieuw beginnen regenen. Zeker in het oosten, het zuiden en het zuidwesten van China slaat het regenseizoen dan heel hard toe. In het zuiden van China, waaronder bijvoorbeeld ook Guangzhou valt, is noodweer vanaf de maand juni echt niet ongewoon. De maanden juni, juli en augustus laat je met andere woorden maar beter links liggen. Ook hier zijn er echter lokale verschillen merkbaar, want in het zuiden van China is de maand september ook nog erg nat terwijl het in de omgeving van Beijing alweer lekker droog is.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software