Solo reizen in een mobilhome

Heb je ooit nagedacht over wat vrijheid voor jou betekent? Heb je ooit nagedacht over wat reizen in je eentje je kan brengen? Vaak hoor je dat reizen alleen maar spannend is, maar het levert ook zo veel op. Wil je liever niet backpacken of juist eens iets anders doen dan backpacken, ga dan eens soloreizen in een mobilhome!

Waarom je moet reizen in een mobilhome?

Ten eerste biedt een mobilhome de ultieme vrijheid, het stelt je in staat overal naar toe te rijden waar jij maar wil. Je bent niet meer afhankelijk van trein-, bus- en vliegtijden en je bent ook zeker van een bed in de avond. Je kunt je plannen helemaal afstemmen op het weer, hoe je je voelt en gewoon gaan met de flow van de dag. In een mobilhome kun je je hele planning los laten, en terwijl de wind door je open raampje waait voel je je helemaal in het nu. Mocht je geen mobilhome hebben dan kun je een mobilhome huren.

Is het veilig voor mij om alleen te reizen in een mobilhome?

Iets dat je je toch altijd even afvraagt als je van plan bent om alleen te reizen. Die angst is natuurlijk niet zo gek, te hoort vaak genoeg verhalen van mensen die iets overkomt. Maar de verhalen van mensen die niets overkomt halen het nieuws niet, terwijl die vele malen meer zijn. Ook is het goed de angst niet te laten leiden, maar gewoon die reis in een mobilhome te plannen! Het fijne aan een mobilhome is ook dat je je even helemaal terug kunt trekken, dat kan in hostels veel minder. Ook is een mobilhome stevig, een tent is wel beschermend, maar uiteindelijk is het ook maar een lapje stof. Daarnaast kan je in een mobilhome je deuren altijd vergrendelen. En ben je op een plek die niet fijn voelt? Dan rijd je lekker door!

Waar reis je dan naartoe?

In veel Europese landen kun je prima alleen in een camperreizen. De wegen zijn goed, campings zijn overal en je hebt altijd mensen om je heen die je kunnen helpen. Om het eerst eens te proberen kan je het natuurlijk dichtbij huis houden. In België alleen al kun je lekker rondrijden van stad naar stad en van de kust tot aan de Ardennen, keuze genoeg. Ook Nederland is een fijn land om te beginnen. Er zijn super veel campings en goede wegen, niet te veel gedoe met tolwegen en milieuzones en mooie bestemmingen als Amsterdam, de waddeneilanden en de noordzeekust. Frankrijk is ook prachtig. Iedere regio is uniek en er zijn zoveel campings waar je terecht kan. Of je nu de bergen in wil of wil gaan surfen, het kan allemaal. Tussendoor haal je bij de bakker iedere ochtend een verse croissant die misschien wel extra goed smaakt als je er op je eigen tempo van kunt genieten. Verder is ook Duitsland prachtig en zeer gevarieerd qua natuur en steden. Ook hier zijn de camping voorzieningen optimaal. Rijd gewoon eens een rondje door het hele land, en ontdekt hoe verschillend het in alle hoeken van Duitsland is.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software