Single en ready to mingle: veilig vrijen op reis is belangrijk

Heb je als single globetrotter zin om nieuwe mensen te ontmoeten tijdens je volgende vakantie? Superleuk! Single reizen is dé manier om nieuwe culturen te ontdekken, avonturen te beleven en wie weet ook spannende romantische momenten te ervaren. Maar voordat je onder de lakens duikt, zijn er een aantal zaken die je in je achterhoofd moet houden. Zeker als het over het seksuele gaat. Daarom een snelle gids over veilig vrijen op reis, omdat voorkomen nog altijd beter is dan genezen!

Neem geen ongewenst reismaatje mee

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt wanneer je je koffers pakt, maar seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) of seksueel overdraagbare infecties (SOI) kunnen een echte spelbreker zijn. Chlamydia is bijvoorbeeld een van de meest voorkomende soa’s ter wereld. Je kan er in België mee besmet zijn en dit reismaatje vervolgens meenemen naar het buitenland. Of omgekeerd: je loopt deze soa in het buitenland op en neemt het mee huiswaarts.

Daarom is een beetje voorbereiding en voorzichtigheid belangrijk. Je hoeft voor je soa test België niet te verlaten, dus laat je voor vertrek eventueel controleren. Bijvoorbeeld als je onbeschermde seks hebt gehad. En in het buitenland gebruik je uiteraard voorbehoedsmiddelen. Op reis vind je niet altijd even eenvoudig goede voorbehoedsmiddelen, dus voeg alvast condooms toe aan je bagage. Zo kom je niet in de problemen. Als je ze toch in het buitenland koopt, doe je dit bij voorkeur in een betrouwbare apotheek.

Veilig condooms meenemen op reis

Je mag condooms zowel in je handbagage als in je ruimbagage stoppen, ze zijn niet verboden op het vliegtuig. Stop ze wel veilig weg, bijvoorbeeld in een harde brillenkoker of in een metalen doosje. Vermijd ook extreme temperaturen, dus leg ze niet in direct zonlicht of in de buurt van verwarming. De temperatuur in het ruim van een vliegtuig kan dalen tijdens de vlucht, vooral op langere vluchten. Echter, deze temperaturen zullen niet extreem genoeg zijn om schade aan te brengen aan de condooms.

Ken de regels van het spel

Let op met seksuele contacten in het buitenland, zeker als het gaat over homoseksualiteit en prostitutie. Bijvoorbeeld in Kroatië en Litouwen is prostitutie nog altijd verboden. In sommige landen staan hier strenge straffen op. Je wilt natuurlijk niet met een hoge boete of een gevangenisstraf te maken krijgen! Hetzelfde geldt overigens voor het meenemen van seksspeeltjes of pornografische beelden. Het kan verleidelijk zijn om te flirten met het idee van een exotisch avontuur, maar het is absoluut cruciaal dat je de lokale wetten kent en respecteert.

Testen op een soa

Heb je ondanks al je voorzorgsmaatregelen toch onbeschermde seks gehad? Een ongelukje kan altijd gebeuren, maar het is dan wel belangrijk om je te laten testen. Bij de meeste soa's is het zo dat je hier nog niet meteen op kunt testen, vaak kun je dus gewoon wachten tot je weer thuis bent. Hiervoor kun je langsgaan bij de huisarts. Je kunt ook zelf met een thuistest chlamydia op het spoor komen, maar volg dan altijd goed de instructies die op de bijsluiter staan. Het grote voordeel hiervan is uiteraard de anonimiteit.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software