Reizen tijdens de coronacrisis: dit zijn de mogelijkheden in eigen land

Laten we eerst en vooral duidelijk zijn: het is helemaal nog niet duidelijk hoe de coronamaatregelen zullen evolueren en of niet-essentiële verplaatsingen deze zomer wel zullen zijn toegestaan. Nu al een reis boeken is dan ook ten zeerste af te raden. Wanneer reizen opnieuw toegestaan is, blijven sommige buitenlandse reizen toch nog hoogst onzeker. Al is het maar omdat andere landen nog niet automatisch hun grenzen zullen openen voor toeristen. Daarom gingen wij alvast op zoek naar enkele leuke Belgische plekjes waar je je zinnen op kan zetten. De drukke kustregio waar naar alle waarschijnlijkheid beperkingen zullen gelden, laten we daarbij achterwege.

Bouillon

Bouillon is een kleine gemeente in de provincie Luxemburg waar vooral de burcht van Godfried van Bouillon, die later over Jeruzalem zou heersen, zeker een bezoekje waard is. Daarnaast is er ook de bijzondere geografie waarbij de bekende meander van de Semois omheen de Tombeau du Géant stroomt. Het is er ideaal om te wandelen of te kajakken, maar je kan er evenzeer het Parc animalier de Bouillon bezoeken. Een olifant of een rode panda vind je er niet, maar de lynx, de Siberische tijger en het bromrund verwelkomen je graag. Verblijven doe je gewoon rustig op een van de vele campings waar het gezellig vertoeven is en waar je je beste barbecue en grillkunstjes nog eens boven mag halen.

’s-Gravenbrakel

De regio van ’s-Gravenbrakel is voor veel Belgen nog een onbekende en onbeminde plek. Het kanaal Brussel-Charleroi staat er centraal en kenmerkt het bijzondere landschap. Vroeger waren er maar liefst 16 sluizen om het hoogteverschil te overbruggen, waardoor een enkeltje met de boot al snel twee dagen koste. In 1957 begon men dan ook met de aanleg van het Hellend vlak van Ronquières. Hier brengen scheepsliften de schepen naar het hogere plateau. Vanuit het bezoekerscentrum, op een hoogte van 150 meter, krijg je een fantastisch uitzicht over dit zelfvoorzienend en innovatief complex dat wereldwijd als voorbeeld diende. In de iets ruimere omgeving kan je dan weer de leeuw van Waterloo spotten of het laatste hoofdkwartier van Napoleon bezoeken. Ook hier zijn er talloze campings, maar er zijn ook een aantal leuke hotelletjes.

Avontuurlijk Limburg

Nu die dure zomerreis allicht geen ding wordt, is misschien het ideale moment om eindelijk eens een elektrische fiets te kopen aangebroken. Via Best Gekozen vind je in een handomdraai een goede elektrische fiets waarmee je een andere uithoek van het land, ergens tussen Genk en Mol, op eigen houtje kan ontdekken.

Trek voor een avontuurlijke reis bijvoorbeeld naar de avonturenberg in Beringen, waarbij je vanaf de voet van de mijnterril je weg naar de top moet vinden. Terwijl je wandelt, klimt, klautert en zelfs eens van een glijbaan glijdt, krijg je dankzij de vele infomodules uitleg over de geschiedenis van de koolmijnindustrie. Fiets ook zeker eens “door het water” in Genk, waar je vanop ooghoogte de vijvers van natuurgebied de Wijers ontdekt. Klaar? Dan is ook Bosland een aanrader, want hier kan je mountainbiken, paardrijden, fietsen en wandelen. Voor de kinderen is het zelfs mogelijk om een ezelwandeling te maken, terwijl je even je hangmat ophangt en enkel nog geniet.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software