In je 1-tje kamperen? Dit zijn onze tips

Ben jij van plan om deze zomer of in het najaar in je 1-tje te gaan kamperen? Goed idee! Steeds meer mensen ontdekken het genot dat solo kamperen met zich meebrengt. Het is avontuurlijk, je leert jezelf én anderen kennen en je komt helemaal tot rust. We begrijpen dat het ook spannend kan zijn om in je 1-tje te gaan kamperen. Want waar moet je precies op letten? Waar ga je naartoe? En wat moet je allemaal meenemen? Geen zorgen. Met onze handige tips ga jij een top kampeervakantie tegemoet:

Zorg voor de juiste benodigdheden

Tijdens alle kampeervakanties (en vooral tijdens solo tripjes), zijn goede kampeerspullen essentieel voor het succes ervan. Je kunt beter wat tijd en geld investeren, dan dat je na 1 dag al met een kapotte tent of slaapzak zit.

Deze 1-persoons tenten van CAMPZ bijvoorbeeld, zijn prima betaalbaar en van topkwaliteit. De meeste zijn bovendien licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. Je wilt immers ook niet téveel bagage meeslepen…

Zorg voor de juiste benodigdheden

Leer de basic kampeervaardigheden

Als je voor de eerste keer alleen gaat kamperen, is het niet onverstandig om een aantal kneepjes van het vak te leren. Je hoeft geen doorgewinterde kampeerder te worden, maar een aantal basic vaardigheden zijn altijd welkom. Zo zou je op zijn minst moeten weten hoe een tent opzet, een kampvuur maakt, navigeert, kookt op een campingstel en oppervlakkige verwondingen behandeld. Al deze dingen kun je online vinden, maar er zijn ook veel boeken voorhanden.

Neem wat afleiding mee

Solo kampeervakanties kunnen soms beangstigend of eenzaam zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd iets bij je hebt om jezelf mee af te leiden. Zoals een mooi boek, een spelletje, gedownloade podcasts of je mini gitaar. Alles wat helpt om je hoofd kalm te houden is meegenomen!

Plan niet teveel vooruit

Misschien ben je geneigd om alles rondom je kampeeravontuur vooraf vast te leggen. Maar wees niet te gretig met het boeken van campings. Je weet van te voren namelijk niet waar je ergens terecht komt. En de plek waar je verblijft, moet op de eerste plaats veilig en prettig aanvoelen. Is dit niet het geval? Ga dan op zoek naar een andere bestemming. Wanneer je alles al hebt gepland is het vaak lastig om nog flexibel te zijn. En dat is juist erg belangrijk wanneer je alleen reist.

Breng mensen op de hoogte van je plannen

Last but not least; zorg er voor dat er altijd mensen op de hoogte zijn van je kampeerplannen. Zodra je weet waar je verblijft, vertel je dit bijvoorbeeld aan je vrienden, ouders of partner. Natuurlijk ga je er nooit vanuit dat er iets geks gebeurd, maar je weet het nooit. Bovendien is het voor de personen die thuis blijven ook wel zo prettig om te weten waar je ergens uithangt… Met deze tips in je broekzak hoeft jij niets meer te vrezen. Ga ervoor en begin met het plannen van je solo kampeeruitje. Je zult zien; het wordt een ervaring om nooit te vergeten!

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software