De mooiste motorroutes van Europa: dit zijn ze!

Rijd jij het liefst de hele dag op de motor en sta je ervoor open om allerlei verschillende motorroutes te rijden? Dan is het een aanrader om eens verder te kijken dan alleen ons eigen land. Wist jij dat Europa bomvol zit met mooie motorroutes? Het is dan ook zeker een aanrader om een bekende motorroute van Europa te rijden. Wat de mooiste motorroutes van Europa zijn? Lees snel verder, want wij sommen het voor je op!

Transfagarasan, Roemenië

Een hele populaire motorroute van Europa is de Transfagarasan in Roemenië. Misschien was Roemenië niet het eerste land waar je aan dacht als we het hebben over mooie motorroutes in Europa. Toch is niets minder waar, want de Transfagarasan in Roemenië kun jij als motorliefhebber zeker op jouw bucketlist zetten. De route is maar liefst 90 km lang, dus je kunt hier een mooie rit maken. Op deze route krijg je te maken met allerlei haarspeldbochten, waardoor de route nog uitdagender wordt. Aan het eind van de route staat jou een adembenemend uitzicht te wachten. De top van deze route ligt namelijk boven de 2000 meter hoogte. Niet alleen het uitzicht bij de top van deze route is indrukwekkend, het is ook tijdens de route zeker aan te raden om zo nu en dan even te stoppen. Je zult deze route als motorliefhebber in ieder geval niet snel vergeten. Let wel op dat deze route alleen in de zomer geopend is. Als je deze route dus graag wilt rijden, dien je dit in de zomermaanden te doen.

Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

Als motorliefhebber ben je ook in Oostenrijk helemaal aan het juiste adres. Een bekende motorroute in dit land is de Grossglockner Hochalpenstrasse. De route is zo’n 48 kilometer lang en bevat veel haarspeldbochten. Onderweg kun je genieten van het prachtige uitzicht. Niet alleen onderweg is het uitzicht adembenemend, ook het hoogste punt van deze route ga je niet snel meer vergeten. Het hoogste punt van deze route ligt op 2500 meter hoogte. Ook bij deze route geldt dat het alleen mogelijk is om deze in de zomermaanden te rijden.

Grossglockner Hochalpenstrasse, Oostenrijk

Assiettapas, Italië

Een motorroute die zeker niet mag ontbreken in dit rijtje is de Assiettapas in Italië. Deze 60 kilometer lange motorroute ligt op de grens met Frankrijk. Als motorliefhebber ga je deze route vast fantastisch vinden. Zo’n 40 van de 60 kilometer van deze route is onverhard. Deze route in de bergen is zeer indrukwekkend. Zeker het hoogste punt van dit gebied, de Monte Gran Costa, is een highlight van deze route. Het is zeker de moeite waard om zo nu en dan eens te stoppen tijdens deze route, want je kijkt hier echt je ogen uit.

Trollenroute, Noorwegen

Een van de mooiste motorroutes van Europa is ook zeker de Trollenroute in Noorwegen. In vergelijking met de eerdergenoemde motorroutes is deze route niet lang. Deze route is namelijk zo’n 20 kilometer lang. Ondanks het feit dat de route niet heel lang is, zal deze motorroute zeker indruk op je maken. Naast de meerdere haarspeldbochten kun je tijdens deze route van alles bewonderen. Van rotsen en watervallen tot bergen en fjorden: tijdens deze route zie je het allemaal. Als jij graag nog eens naar andere locaties binnen Europa wilt reizen om een toffe motorroute te rijden, dan kun je bovenstaande motorroutes zeker in gedachten houden. Dit zijn echter slechts een paar voorbeelden, Europa heeft natuurlijk heel veel moois te bieden voor motorrijders. Mocht je naar een mooie locatie in Europa vertrekken voor het rijden van een mooie motorroute, is een goede voorbereiding wel van groot belang. Zorg er in ieder geval altijd voor dat je veilig aan de route kunt beginnen. Veilige motorkleding is hierbij zeer noodzakelijk. Heb jij nog goede motorkleding nodig? Motorkleding bij ChromeBurner is dan zeker de moeite waard om eens te bekijken. Als je helemaal goed voorbereid bent kan jouw onvergetelijke motorreis beginnen!

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software