De leukste uitjes van Alicante

Het klinkt misschien vreemd, maar Alicante voelt als een ondergewaardeerd juweeltje. De vlucht naar de resorts van de Costa Blanca betekent dat het over het hoofd kan worden gezien, maar dat betekent alleen maar meer magie voor degenen die het bezoeken. De beste dingen om te doen in Alicante zijn een microkosmos van de beste dingen om te doen in Spanje, van prachtige stranden tot fascinerende culturele bezienswaardigheden via een bruisend nachtleven en meer. Een auto huren raden we zeker aan als je alle onderstaande uitjes wilt afvinken tijdens je vakantie in Alicante.

MARQ

Dit is het ultramoderne archeologiemuseum van Alicante, dat de geschiedenis van de stad tot leven brengt met veel interactieve toeters en bellen. Het ligt in de buurt van de Romeinse ruïnes van Lucentum, aan de rand van de stad, en handig gelegen voor een uitstapje naar het strand van Albufereta. Je kunt deze uitjes combineren met een auto huren Alicante. Een bezoekje aan MARQ is een geweldige manier om een overzicht te krijgen van de geschiedenis van Alicante, met dramatisch verlichte displays van oude botten, amforen, munten en keramiek die het verleden tot leven laten komen. Bovendien krijg je ook te zien hoe archeologische opgravingen werken.

Tabarca

Neem de boot naar het winderige eiland Tabarca, dat ooit een piratenhol was. Het twee kilometer lange eiland is een zeereservaat en de rotsachtige kustlijn is perfect om te verkennen met een snorkel. Neem een picknick mee en verken dit kleine eiland, een aangewezen zeereservaat dat beroemd is om zijn kristalheldere water en vogels. Ontspan in een café in het miniatuurstadje en klauter vervolgens langs de kust om je eigen geheime baai te vinden. Met een auto huren Spanje verken je Tabarca helaas niet, je zult toch echt een boot moeten nemen naar dit eiland.

Tabarca

Mercado Central

Mercado Central is een prachtige overdekte markt uit het einde van de twintigste eeuw, met een oogverblindende verzameling kraampjes die van alles verkopen, van verse groenten en fruit tot net gevangen vis en nog veel meer. Maar misschien wel het beste van alles zijn de barretjes en cafés, een cultplek voor middagtapas met jonge locals. Sla picknickspulletjes en souvenirs in (misschien wat Iberische ham, olijven of kaas - de meeste plaatsen zullen het vacuüm voor je inpakken), of geniet gewoon van een wandeling door dit kleurrijke, lokale instituut. Wat je voorkeur ook heeft, er hoort sowieso wat tapas bij in Mercado Central.

Santa Bárbara

Je kunt de lift nemen of door het moderne Parque de la Ereta wandelen om dit machtige kasteel op een klif te bereiken. Gebouwd op een negende-eeuws Arabisch fort, dateert de huidige constructie uit de achttiende eeuw en is de thuisbasis van het geschiedenismuseum van de stad. De uitzichten vanaf hier zijn echt buitengewoon, en des te meer de moeite waard als je hebt gekozen voor de zweterige klim bergop in plaats van de lift. Je kunt over het paradeterrein marcheren, genieten van het uitzicht en stoppen voor een welverdiend koud drankje in het café.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software