De leukste citytrips in Europa

Heb je geen zin om het vliegtuig te pakken? Ga er dan lekker met de auto op uit. In dit artikel zetten wij een aantal leuke steden op een rijtje die gemakkelijk met de auto te bereiken zijn.

Parijs

Parijs: de stad van de romantiek, fashion en wereld beroemde musea. Enkel 5 ½ uur verwijdert van onze eigen hoofdstad. De bezienswaardigheden in Parijs zijn eindeloos. Boven aan je lijstje hoort de Eifeltoren zeker te staan. Jaarlijks wordt het 317 meter lange monument zo’n 6 miljoen keer bezocht. De Eifeltoren wordt ook wel gezien als een van de niet-klassieke wereldwonderen. Wat ook zeker niet mag ontbreken op je verlanglijstje is het grootste museum ter wereld genaamd de Louvre. Het beroemdste en meest mysterieuze schilderij hangt ook in het Louvre, de Mona Lisa. Natuurlijk kun je in Parijs ook lekker ontspannen en tot rust komen. Er zijn genoeg leuke cafés en barretjes en meer dan genoeg winkels om lekker te shoppen. Er valt voor iedereen wel wat te beleven in de eeuwenoude stad Parijs.  

Brussel

Van onze hoofdstad naar de Belgische hoofdstad is het maar 2,5 uur rijden. Brussel wordt ook wel gezien als de hoofdstad van Europa. Deze rol hebben ze te danken aan het feit dat de Europese Unie vanuit Brussel bestuurd wordt. Het is misschien maar een paar honderd kilometer vanaf je woning, maar er zit echt wel een wereld van verschil tussen Brussel en Amsterdam. Het verschil in de architectuur en cultuur van Brussel is het eerste wat je zou opvallen. Neem een bezoekje aan de grote markt of zoek het iconische beeld van Brussel op genaamd Manneke Pis. Tijdens speciale gelegenheden wordt Manneke Pis vaak omgetoverd tot Mickey Mouse of de Rode Duivel (bijnaam van de Belgische nationale ploeg). Een echte aanrader voor de oude garde is het stripmuseum. Hier kom je Guust, Kuifje en Suske & Wiske tegen. 

Praag

Praag is ongeveer 9 uur rijden vanaf Nederland. Je bevindt je misschien niet erg ver van huis, maar er is echt een wereld van verschil tussen Praag en Amsterdam. Als je een beetje houdt van uitgaan, is Praag de ideale eindbestemming voor je stedentrip. Natuurlijk valt er veel meer te doen dan alleen uitgaan. Bezoek het oude stadsplein of ga een kijkje nemen bij het adembenemende uitzicht over Praag bij het Oude raadhuis. Voor een paar euro kan je al de toren beklimmen en genieten van het geweldige uitzicht over Praag heen.   

Berlijn

Tot in 1990 heette het nog West- en Oost-Berlijn. De tweede grootste stad van Europa is ongeveer 7 uur verwijderd van Nederland. Pas na het neerhalen van de Duitse muur werd Berlijn benoemd tot hoofdstad van Duitsland. Van de Berlijnse muur is niet veel meer terug te zien op enkele plekken na. De beste plek om de Muur te bezichtigen is bij de East Side Gallery. Hier staat nog een stuk van 1316 meter aan muur. De televisietoren van Berlijn is uitgegroeid tot een icoon in de Duitse hoofdstad. Op veel ansichtkaarten zie je de 368 meter hoge toren terug. Het mooie is dat je de Fernsehturm ook kunt bezoeken. Je gaat met een lift naar een hoogte van 203 meter. Van daaruit heb je een adembenemend uitzicht over de stad en de omgeving. Bij helder weer kun je wel 30 tot 40 kilometer ver kijken. Zorg wel dat je je kaartjes van tevoren aanschaft. Als je ze ter plekken wilt aanschaffen, kun je soms uren wachten tot je aan de beurt bent. Ook kun je een bezoek brengen aan de Gendarmenmarkt. Dit plein in het hart van de stad behoort tot de mooiste pleinen van Europa. Het rechthoekige plein wordt gekenmerkt door een drietal gebouwen genaamd het Konzerthaus, Franzosischer Dom en de Deutscher Dom.

Reisverzekering

Waar grote aantallen toeristen bij elkaar komen om te ontspannen en te genieten van de stad zijn er ook een tal van zakkenrollers. Zorg er daarom altijd voor dat je je spullen goed in het zicht en binnen bereik houdt. Voor telefoons en portemonnees wordt er aangeraden om ze niet in je achterzak te doen, maar in je tas met rits of in een fennypack als je er een hebt. Bescherm je kostbare spullen altijd tegen diefstal. Mochten je spullen toch gestolen worden, doe dan ook altijd aangifte in het desbetreffende land. Door een reisverzekering af te sluiten voorkom je hoge kosten bij diefstal van je telefoon, bagage en contant geld. Kijk op www.reisverzekering.nl en vind de reisverzekering die aansluit bij jouw wensen.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software