7 dagen vliegvakantie naar Valencia

Valencia wordt gekenmerkt door haar kilometerslange zandstrand en de oude binnenstad met pittoreske zijstraatjes. Een uitgelezen kans om een strandvakantie te combineren met een stedentrip. Als derde stad van Spanje is het toerisme gehalte een stuk lager dan in Barcelona of Madrid. Hierdoor kun je heel goed de Spaanse cultuur snuiven en je onderdompelen in het Spaanse gewoonten. Tussen de middag een siësta houden? Dit is het land waar je raar wordt aangekeken als je het níet doet. Veel winkels zijn tijdens de heetste uren van de dag gesloten. Aan het einde van de middag komt alles weer tot leven en komt je een bruisende avondstad tegemoet. Met een stad die alles te bieden heeft is het soms lastig om keuzes te maken wanneer je een week op vakantie gaat. Daarom hebben wij hieronder een aantal activiteiten of plaatsen opgeschreven die niet mogen ontbreken aan je trip naar Valencia.

Vliegen naar Valencia

Voordat je het vliegtuig instapt is het goed om een accommodatie te boeken. Maar wat is nou een goede locatie om te overnachten? Dat hangt ervan af wat je zoekt in je vakantie. Wil je voornamelijk aan het strand in de zon bakken, dan kun je een overnachting regelen nabij één van de drie grootste stranden: Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona. La patacona is een relatief rustig strandje waar veel surfers genieten van het water. Na het boeken zijn de twee belangrijkste zaken geregeld: een vliegticket en een accommodatie.

Parkeerplaats reserveren

Om gedoe bij het vliegveld te voorkomen raden wij tevens aan om een parkeerplek te reserveren nabij het vliegveld vanwaar je vlucht vertrekt. Vaak zijn internationale vliegvelden een goede optie om kosten te besparen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Zaventem Airport een goedkope parkeerplaats reserveren. Ook is het gebruikelijk voor Nederlanders om een parkeerplaats nabij Brussel Airport te boeken en vanaf Brussel te vliegen. Deze plekken zijn nog dichtbij de Nederlandse grens en is uiterst handig voor de zuiderlingen onder ons. Een vliegveld dat iets verder ligt is luchthaven Charleroi. Toch is het goed om de parkeerprijzen te vergelijken bij Charleroi Airport om te kijken of daar de parkeertarieven lager liggen. Wellicht is het iets verder rijden, maar bespaart u een mooi bedrag. Heb je een parkeerplaats gereserveerd? Dan ben je helemaal klaar voor je vakantie en ben je al ontspannen op dag één van je vakantie.

Wandelen door het park Jardín del Turia

Je komt helemaal tot rust wanneer je je waant tussen de tropische bomen van het enorme Jardín del Turia. Waar vroeger een brede rivier door Valencia liep, heeft dat na een heftige overstroming plaats gemaakt voor een prachtig park. Een mooi gebied voor een wandeling, fietstocht of een picknick.

Winkelen in Valencia

Naast het wandelen en het bakken op het strand is het altijd leuk om te kijken wat de stad te bieden heeft aan winkels. De bekendste winkelstraat is Calle Colon. Wanneer je meer op zoek bent naar vintagewinkels dan ben je beter op je plek in Barrio del Carmen. Wees gewaarschuwd, je koffer zal een stuk voller zijn op de terugreis!

Het lekkerste eten in de stad

Na al dat winkelen is het tijd om een hapje te gaan eten. Dit kun je doen op de Mercado Central. Dit is een grote markthal dat vol staat met Spaanse delicatessen en lokale producten. Je moet wel op tijd naar deze markt gaan want om 15.00 sluiten de deuren. Gelukkig zijn er na dit tijdstip genoeg restaurants geopend waar je terecht kan. Eén van de gerechten die niet mag ontbreken in je vakantie is paella. De traditionele paella wordt gemaakt met slakjes en konijn. Als dit je niet aanspreekt heb je gelukkig ook nog een versie met alleen vis. Wil je het echt als een Spanjaard eten? Dan eet je het zondagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur.

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software