4x tips voor een onvergetelijke rondreis in Peru!

Lijkt het je leuk om het land Peru een keertje te bezoeken? Er zijn genoeg groepsreizen die je kunt boeken voor een rondreis door Peru. Of stel je eigen reis samen en bezoek de plekken die jij het liefste wil zien. Maar wat zijn nou plekken die je moet hebben gezien tijdens een rondreis door Peru? Hieronder staan een aantal plaatsen die zeker aan te raden zijn om te bezoeken tijdens een rondreis door Peru!

Lima

Als je Peru met het vliegtuig binnenkomt, land je in de hoofdstad Lima. De hoofdstad is een heerlijke plek om even bij te kunnen komen van een lange vlucht, maar biedt voor de rest niet veel bijzondere bezienswaardigheden. Een bezoekje aan de wijken Barronco en Miraflores kan niet ontbreken als je verblijft in de hoofdstad. De wijk Miraflores is een nieuwe wijk met allemaal hoge gebouwen en nieuwe architectuur. Hier wonen veel expats en zul je dan ook de wat modernere faciliteiten vinden. De wijk Barronco is een mooi voorbeeld van een laid-back Peruaanse wijk. Hier vind je wat meer gezellige restaurantjes, typisch Peruaanse barretjes en winkels. Als je cultuur wilt snuiven, moet je dus hier zijn.

Machu Picchu

Machu Picchu

Waarschijnlijk is Machu Picchu een van de redenen waarom je het land Peru wilt bezoeken. De eeuwenoude Inca-stad is de bekendste en meest bezochte bezienswaardigheid in Peru. En dat is zeker niet voor niets. De Inca-stad is maar liefst 600 jaar oud en is nog goed intact. Je kunt de stad bezoeken middels een lange trekking of met de trein Aguas Calientes. Voor de trekking heb je wel een goede fysieke conditie nodig. Als je met de trein gaat, kun je de stad met zonsopgang bekijken. Dit heeft als voordeel dat er nog weinig andere toeristen te vinden zijn. Een trekking geeft natuurlijk wel het gevoel alsof je je echt helemaal in de ‘middle of nowhere’ waant en vervolgens een oude Inca-stad bereikt. Het heeft allebei zijn voordelen!

Cusco

Cusco is ook een toeristische plek dat in de bergen gelegen is. Het fijne aan deze plek is dat de temperatuur wel wat hoger ligt in vergelijking bij andere bergplaatsen. Ook schijnt de zon er altijd en kun je er het hele jaar door prima vertoeven. Vanuit Cusco kun je eenvoudig mooie bezienswaardigheden bezoeken, zoals de zoutterrassen van Maras, Rainbow Mountain en het Humantay Lake. Verder kun je er in de stad zelf genieten van de relaxte sfeer en de vele restaurantjes en barretjes die de stad erg levendig maken! Er valt veel te zien in het land Peru. Daarom is het zeker de moeite waard om de mooiste plekken uit te kiezen om te bezoeken tijdens een rondreis door Peru!

Sitemap Blogs
© 2024 — single-reizen.be — development by Harris Software